Черноморец е под карантина, обявиха кои са заразените баскетболисти


Черноморец е под карантина, обявиха кои са заразените баскетболисти
13-10-2020 16:37 | BGbasket.com

Мъжкият отбор на Черноморец е поставен под 14-дневна карантина след шестте случая на коронавирус в него, обявиха от клуба.

 

Положителни проби дадоха старши треньорът Васил Евтимов и петима баскетболисти, като вече стана ясно и кои са те – Томас Читадзе, Мартин Чоков, Симеон Русинов, Георги Кендеров и сърбинът Милош Милидрагович.

 

Президентът на клуба Васил Стоянов даде и повече подробности за ситуацията в бургаския тим.

 

„Ще бъдат 14 дни в карантина. Тяхното състояние е добро и получават всички необходими медицински грижи. Нито един треньор на ДЮШ не е имал досег с първия отбор! Тренировките в училищата продължават по график, при спазване на всички противоепидемиологични мерки! Ръководството работи в пълен синхрон със здравните институции и БФБ, за да защити в максимална степен всички в организацията на БК Черноморец Бургас“, заяви Стоянов.

 

Друг баскетболист на "акулите" – Евгени Хаджирусев, вече изкара COVID-19 през лятото, като сега има отрицателен тест.

 

Заради случаите на коронавирус в отбора, двубоят от първия кръг на Националната баскетболна лига срещу Балкан в Ботевград бе отложен за неопределено време. По програма Черноморец почива във втория кръг, а на 24 октомври трябва да гостува на Черно море Тича, но тогава все още трябва да е под карантина.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Чернморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи