Йовица Арсич: Очаквах мачът да е по-оспорван


Йовица Арсич: Очаквах мачът да е по-оспорван
(сн. НБЛ)
19-10-2020 21:12 | BGbasket.com

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич сподели, че е очаквал по-оспорван двубой срещу Спартак Плевен. „Зелените“ постигнаха категорична победа срещу своя съперник в първия си мач от шампионата, а след него наставникът коментира представянето на тима си пред Max Sport 2:

 

„Знаех, че ще имаме проблеми заради липсата на контроли и мачове. Това ни е първият след 15-20 дни, което е дълъг период. Ние нямаме достатъчно състезатели, не можем да тренираме 5 на 5 на тренировката, но като стегнахме защитата, нещата си дойдоха на мястото.

 

Никой не е в оптимална форма в началото на сезона. Гледах и други мачове, всички отбори играят с много грешки, но така е в началото, докато се сработят. Очаквам всички да са на по-високо ниво след месец. По принцип съм доволен. Спартак не играеше много агресивно в защита и това малко улесни работата ни. Очаквах мачът да е по-оспорван, но те нямаха ден и не вкарваха това, което по принцип правят много успешно и затова се справихме.

 

Зависи от ситуацията колко минути ще получава Божидар Аврамов. Важното е да се чувства добре и физиката му да се подобри. Не става въпрос за това колко знае той да играе баскетбол, защото не сме в ситуация да имаме прекалено важни мачове. Колкото и да ни се иска да побеждаваме, ще го въвеждаме постепенно в играта.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Йовица Арсич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи