Академик спечели българското дерби в Балканската лига след невероятна драма


Академик спечели българското дерби в Балканската лига след невероятна драма
(сн. facebook.com/Beroebasketball)
21-10-2020 20:55 | BGbasket.com

Академик Пловдив спечели българското дерби в Балканската лига. На старта на турнира тимът се наложи като гост над другия роден представител в надпреварата Берое с 86:85. Двата тима изиграха изключително оспорван двубой, преминал през много обрати и решен в последните секунди.

 

За старозагорския тим и тази среща пропусна Павел Маринов, докато за гостите не игра Обрад Томич.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ

 

След равностойни начални минути, домакините взеха инициативата. Те демонстрираха много точен мерник и поведоха с 28:22 след първата четвърт, като 11 от точките им бяха дело на Рейкуон Мичъл.

 

Академик започна с ударна серия от 10:0 втория период и стигна до пълен обрат. Подемът в играта на гостите продължи и на почивката те водеха с 50:41.

 

След паузата ролите отново се размениха. На няколко пъти Берое стопяваше пасива си само на точка, но преди последната част баскетболистите на Йордан Янков отново дръпнаха с 69:63.

 

Домакините обаче не се отказаха и след серия от 7:0 на старта на решителната четвърт, стигнаха до пълен обрат. Драмата продължи до последно, а по-малко от две минути преди края резултатът бе равен – 79:79. Последваха пет поредни точки на Вучица, с което Академик отново поведе.

 

11 секунди преди сирената обаче именно хърватинът фаулира Кейлъб Бишъп на тройката, като американецът не сбърка и при трите опита и изведе Берое напред за 85:84. В последната си атака гостите не успяха да отбележат, но срещу Адриян Секулов бе извършено нарушение и той също застана на линията. Баскетболистът бе точен и при двата наказателни удара и 2.7 секунди се стигна до нов обрат - 86:85 за Академик, като със здрава защита в оставащото време, тимът успя да измъкне успеха.

 

Най-резултатен за успеха бе Йере Вучица с 22 точки. Антъни Гуджино се отчете с 15 и 8 борби, 14 точки има Васил Бачев, а с 13 е Николай Николов.

 

За Берое Николай Стоянов наниза 19 точки, 18 вкара Рейкуон Мичъл. Седариан Рейнс се отчете с 12 точки и 13 борби, а 11 точки добави Кейлъб Бишъп.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА Е), СЕЗОН 2020/2021


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА Е), СЕЗОН 2020/2021

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА Е), СЕЗОН 2020/2021

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА Е), СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига, Берое, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи