Шампион с Балкан е под карантина заради коронавируса


Шампион с Балкан е под карантина заради коронавируса
(сн. flickr.com/photos/vtbleague)
23-10-2020 09:12 | BGbasket.com

Баскетболистът от шампионския отбор на Балкан Александър Гаврилович е под карантина. Причината са положителни проби за коронавирус в настоящия му отбор Нижни Новгород.

 

От руския тим обявиха, че след последните направени PCR тестове се е оказало, че заразени са седем играчи. Не се знае дали Гаврилович е сред тях, тъй като от клуба не съобщават имената на болните.

 

Всички от отбора са поставени под задължителна карантина за две седмици, считано от 21 октомври. Припомняме, че заради положителен проба на баскетболист в Цедевита Олимпия, преди време друг играч от шампионския тим на Балкан - Микейл Хопкинс, също бе поставен в изолация. 


Генералният мениджър на Нижни Новгород Сергей Панов коментира и как се отразява вирусът на състезателите в руския тим. „Относно здравословното им състояние не мога да кажа, че е най-лошото, но не мога да кажа и че са здрави. Всички го прекарват в лека форма – някои имат не много висока температура, други са с признаци на остра респираторна инфекция, трети нямат никакви симптоми.“

 

Резултатите от направените тестове идват непосредствено преди мача на Нижни Новгород срещу Фалко от Шампионска лига. По това време унгарският тим, където се състезава бившият играч на Рилски спортист Еван Бройнсма, вече пътува за Русия и може да получи служебна победа, но в крайна сметка двата отбора се договарят мачът да бъде отложен и да се изиграе на по-късен етап.

 

Заради положителните проби предстоящите срещи на Нижни Новгород от ВТБ лигата също ще бъдат с променени дати.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Александър Гаврилович
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи