Николай Грозев е най-полезен във втория кръг на НБЛ


Николай Грозев е най-полезен във втория кръг на НБЛ
(сн. НБЛ)
23-10-2020 11:09 | BGbasket.com

Николай Грозев от Балкан е най-полезният баскетболист във втория кръг на НБЛ. Той изигра отличен мач, в който вкара 16 точки (4/5 за две и 2/4 за три точки) и добави 8 борби и 5 асистенции. Така коефициентът му от 28 е най-високият в класацията на BGbasket.com за кръга.

 

Втори е Джейк Рос от Ямбол, който регистрира 13 точки, 8 борби, 5 асистенции и 4 отнети топки за полезност 25.

 

Данило Тасич от Левски Лукойл заема третата позиция с коефициент 24, благодарение на дабъл дабъл от 18 точки и 12 борби плюс 5 асистенции.

 

Четвъртото място е за Андрей Иванов от Ямбол, който също направи дабъл дабъл – 12 точки и 11 борби, а коефициентът му е 23.

 

Петото място в кръга делят двама баскетболисти с полезност 22. Това са Брандън Браун от Рилски спортист с 23 точки, 6 борби и 3 асистенции и Николай Стоянов от Берое със 17 точки и 8 борби.

 

Най-полезният Грозев е и най-добрият шести играч на кръга. След него с коефициент 18 е Николай Николов от Академик Пловдив, който записа 17 точки и 8 борби.

 

Лидер по резултатност с 23 точки е Брандън Браун от Рилски спортист, следван от съотборника си Павлин Иванов с 22 и Николай Маринов от Спартак Плевен с 19.

 

Най-много борби хвана Тахуан Ейджи от Балкан – 13, след него с 12 е Данило Тасич, а по 11 овладяха Димитър Маринчешки от Спартак Плевен и Андрей Иванов.

 

Тайрон Брейзълтън от Левски Лукойл подаде най-много асистенции – 7, а след него в класацията с 6 е Васил Бачев от Академик Пловдив.

 

Най-много отнети топки – по 4 записаха Джейк Рос от Ямбол, Константин Тошков от Левски Лукойл и Цветослав Острев от Спартак Плевен, а първи по блокове с 3 е Трей Портър от Рилски спортист.


ТОП 10 НА 2-рия КРЪГ ОТ НБЛ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

 - Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: MVP в НБЛ - мъже, Николай Грозев
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини