Людмил Хаджисотиров: През първата част поохладихме ентусиазма на Ямбол


Людмил Хаджисотиров: През първата част поохладихме ентусиазма на Ямбол
(сн. НБЛ)
25-10-2020 21:51 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе доволен от показаното от неговия тим при убедителната победа срещу Ямбол днес. Според него именно първата част на срещата е била от ключово значение за крайния изход на двубоя.

 

„Поздравявам отбора, че подходихме сериозно, готвихме се много тази седмица. Това, че спечелихме първата четвърт с 27:11 изигра своята роля, защото поохладихме ентусиазма на отбора на Ямбол, които имат добра селекция и изградиха добра структура на отбора. Разполагат и с добър, опитен треньор, което се видя още в първия им мач за сезона. Точно поради тази причина ние се готвихме много добре и смятам, че това даде резултат. Старанието и отборната игра бе това, което търсихме като стил“, заяви Хаджисотиров.

 

„Естествено има неща, които трябва да се отработят, защото продължавам да твърдя, че имаме шестима нови играчи и още сме в процес на изграждане на колектива и отбора. Взеха ни повече борби в нападение от нужното, но като цяло тримата им периметрови играчи, които трябваше да спрем, ги лимитирахме под средното им ниво и средната им игра. Като цяло мисля, че беше добра победа“, добави наставникът.

 

Ето какво каза и баскетболистът на тима Мирослав Васов: „Още преди мача си казахме, че трябва да излезем здраво и да не подценяваме противника. Мисля, че до една степен сторихме това през  първото полувреме. Накрая, през второто полувреме, се усети един лек спад в концентрацията и затова се намали разликата, но като цяло смятам, че удържахме отбора на Ямбол и се поздравихме с победата.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи