Людмил Хаджисотиров: В тази зала Черноморец ще е неприятен съперник


Людмил Хаджисотиров: В тази зала Черноморец ще е неприятен съперник
(сн. НБЛ)
07-11-2020 21:23 | BGbasket.com

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе доволен от победата срещу Черноморец и представянето на отбора му в мача тази вечер. Ето какъв анализ направи наставникът след срещата пред Max Sport 2:

 

„Доволен съм, че победихме. Не е лесно да пътуваш шест часа с автобус и директно да влезеш да играеш на терена. Бил съм баскетболист и знам. Радвам се, че въпреки това успяхме да започнем да играем агресивно. Направихме две силни части – първата и третата, и две по-слаби, където ние повеждахме с 20 точки и позволявахме на противника да се върне.

 

Особено в тази зала обаче, те ще са неприятен съперник, защото стрелят много добре от линията за три точки. Днес някои играчи ни изненадаха, но вкараха тройки през ръка от 6-7 метра, които са трудни и с тях стигнаха 86 точки. Поздравявам ги за сърцатата им игра. Нормално е да са с повече ентусиазъм, защото им е първи мач. Смятам, че ще израстват.

 

В нашия отбор има още потенциал. Поради липсата на Павлин, който до момента ни е най-добрият играч по статистика, всеки трябва да даде с 10% повече и да компенсира. Всички се стараха. Имахме преимущество в подкошието, което до голяма степен използвахме и това даде резултат.

 

Имахме проблеми с връщането в защита на транзиция и на бърза атака. Това наистина не е сериозно да се допуска. Не търсим извинения и оправдания, ще работим върху това, но пак казвам, че след шест часа пътуване малко ти се наливат бедрата с гипс, казано на жаргон. Не сме имали проблеми досега с това, но ще работим върху него. Смятам, че отборът ни има потенциал. Нико Карвачо се наложи още повече в подкошието, направи добър мач. Дай, Боже, да сме здрави, с много работа ще вървим нагоре.

 

Опитваме се да се доближаваме до потенциала ни, но ние нямаме една седмица, в която да сме били в пълен състав. Знам, че и останалите отбори имат проблеми. Трудно ми е да кажа дали се доближаваме до него, като не сме били заедно. Такава година е и такъв сезон. Надявам се да успеем да сме всичко заедно, да водим нормален тренировъчен процес и тогава ще се види какъв е истинският потенциал на Рилски спортист.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи