УС прие специален COVID-19 протокол за НБЛ


УС прие специален COVID-19 протокол за НБЛ
(сн. БФБ)
08-11-2020 11:05 | basketball.bg

Управителният съвет на БФБаскетбол прие специален COVID-19 протокол за НБЛ.

Протоколът е създаден с цел да се минимализира риска за здравето на състезателите и щаба по време на подготовката, пътуванията провеждането на срещите на отборите от НБЛ във връзка с пандемията COVID-19, както и да се избегне те да бъдат близко контактно лице на член на отбора, който даде позитивен резултат от PCR тест.

 

Документът дефинира медицинската и оперативната рамка, която всички членове на отбори от НБЛ трябва да следват по време на тренировъчния и състезателен процес с оглед предпазването им от заразяване с COVID-19 и е в допълнение на всички противоепидемични мерки, предписани от министрите на здравеопазването и на младежта и спорта, които трябва да се спазват стриктно.

 

Пълния текст на COVID-19 протокола на НБЛ четете ТУК.

Според протокола всички участници в подготовката и състезанията на НБЛ, трябва да спазват строга социална дистанция като ограничат максимално контактите си с външни на отбора лица. Клубовете от Национална баскетболна лига са длъжни да извършват PCR тест на мъжкия си отбор (състезатели и щаб) за наличие на COVID-19 ежемесечно до трето число на текущия месец до отмяната на обявената в страната извънредна епидемична обстановка.

Още по темата:

УС прие нови правила за провеждане на мачове в извънредна епидемична обстановка

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: БФБ, НБЛ
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
7dnisportbg
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи