Победа срещу Исландия запази шансовете на жените за европейското


Победа срещу Исландия запази шансовете на жените за европейското
(сн. FIBA.basketball)
14-11-2020 18:38 | BGbasket.com

Женският национален отбор по баскетбол запази шансове да се класира на европейското първенство догодина. След драматичната загуба от Гърция преди два дни в Ираклион, днес тимът ни надви Исландия със 74:53, най-вече след много силно първо полувреме. В групата на Стефан Михайлов отново бяха само 11 баскетболистки, след като още преди предния двубой от състава неочаквано отпаднаха Христина Иванова и Деница Петрова.

 

Победата бе втора за тима ни в квалификациите, като първата също бе срещу този съперник. Така България вече е с баланс 2-2, докато Исландия е с четири загуби на последното място в групата. За европейското се класират победителите от всяка група и петте най-добри втори отбора.

 

Последният квалификационен прозорец ще се проведе през февруари, като по програма в него „лъвиците“ трябва да приемат Гърция и да гостуват на Словения. Заради пандемията от коронавирус обаче е много вероятно тези мачове също да се проведат на едно място под формата на т.нар. „балони“.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ

 

Българките започнаха мача със серия от 11:2 след силни изяви в подкошието. Водени от стартиралата много силно Борислава Христова, нашите напълно доминираха в тази част и след края й водеха с 21:7.

 

Исландките изпитваха сериозни трудности в нападение, като до средата на втория период само две баскетболистки на тима се бяха разписали. Разликата в полза на баскетболистките ни достигна 26 точки, а на почивката те се оттеглиха при 44:21 в своя полза.

 

След паузата играта бе много по-равностойна. Баскетболистките на Стефан Михайлов обаче поддържаха солиден аванс и преди последната част водеха с 60:38. Ситуацията не се промени и през заключителните десет минути, като нашите нямаха проблем да спечелят убедително.

 

Борислава Христова бе най-резултатна за успеха с 25 точки. Дабъл-дабъл от 12 точки и 15 борби записа Жаклин Златанова, а 12 точки добави Виктория Стойчева.

 

За Исландия над всички бе Сара Рун Хинриксдоухтир с 31 точки и 8 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ (ЖЕНИ) - ИСЛАНДИЯ (ЖЕНИ)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2021 (ЖЕНИ)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2021 (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ГРУПА А НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2021 (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ГРУПА А НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2021 (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Исландия (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи