Черно море Тича с първа победа след крайморски трилър срещу Черноморец


14-11-2020 20:19 | BGbasket.com

Черно море Тича записа първата си победа за сезона в НБЛ. Като домакини варненци се наложиха над Черноморец с 85:82 в мач с много обрати и драма до последните секунди. „Моряците“ бяха без старши треньора си Галин Стоянов, който е под карантина, и бяха водени от Даниел Клечков. В групата за мача не беше Михаил Молдов, който има контузия на ръката. До момента Черно море е с актив 1-2, също като днешния си съперник. В следващия си планиран мач варненци посрещат Балкан в петия кръг, а бургазлии гостуват на Левски Лукойл в същия кръг.

 

Няколко смени на водачеството още в първата част показаха, че предстои интересен сблъсък, в който в крайна сметка отборите спечелиха по две части, при това с малка разлика. Оспорваната игра се запази до почивката, когато домакините имаха малка преднина при 43:41. В нито един момент и от третата част никой от отборите не успя да натрупа дори малка преднина, а след нея дойде ред на гостите да поведат с две – 64:62.

 

Драмата се запази до края, като след няколко нови смени на водачеството и изравнявания се стигна до 77:77 малко повече от минута преди края. Последва кош с фаул на Марвин Смит от Черноморец за 80:77, след което Веселин Георгиев наниза ключова тройка за ново равенство. Даянте Болдуин бе фаулиран и изведе бургазлии с две напред. Лъчезар Димитров обаче наниза нова тройка за Черно море и го изведе напред, а след пропуск за Черноморец Пламен Алексиев оформи крайния резултат от наказателната линия.

 

Александър Янев записа дабъл дабъл от 29 точки и 11 борби за победата, 17 точки вкара Веселин Георгиев, а 13 – Пламен Алексиев. Лъчезар Димитров игра с контузия на лявата ръка и вероятно му предстои операция.

 

За Черноморец до трипъл дабъл се доближи Даянте Болдуин със 17 точки, 9 борби и 7 асистенции. 17 точки плюс 6 борби добави Константин Коев, а 16 отбеляза Евгени Хаджирусев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА - ЧЕРНОМОРЕЦ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи