Васил Евтимов: Казах на момчетата всяка вечер през следващия месец да мислят за загубата


Васил Евтимов: Казах на момчетата всяка вечер през следващия месец да мислят за загубата
(сн. НБЛ)
15-11-2020 09:35 | nbl.basketball.bg | BGbasket.com

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов обясни причините за поражението от Черно море Тича. Ето какво каза наставникът след срещата във Варна:

 

Сгъстената програма въобще не ни се отрази. Мисля, че когато отидеш и направиш хубав мач срещу шампиона на България, се получава едно отпускане в играчите. Повечето от тях нямат опит и си пролича веднага. Аз им казах, че в тази зала се играе трудно, трябва да дойдем с настройката да победим, но явно този път не се получиха нещата. Много лесно давахме на съперника да вкарва кошове. Искам да поздравя отбора на Варна, защото играха наистина много добър мач.

Трябва да продължаваме да работим. Никой не вярваше, че ще бием в Ботевград, аз до последно вярвах, че ще победим. Даже се притеснявах повече за мача с Черно море Тича, защото играхме с тях и в предсезонната подготовка и мачовете бяха оспорвани, а тук се играе трудно.

Двата отбора играха равностойно и се получи много хубав мач, но за съжаление нашият отбор загуби. Загубихме борбата под коша. Просто трябваше да спечелим мача и както казах на моите момчета, отборът на Черно море Тича искаше да победи повече от нас. Заради непредвидената пауза няма да имаме един месец мачове, затова казах на момчетата в продължение на четири седмици всяка вечер да си мислят за тази загуба. Защото е друго когато спечелиш последния си мач и не играеш един месец. Но това, според мен, ще ги мотивира да тренират повече, да сме готови, защото имаме три мача, които ще играем навън.

 

Ще играем с Левски Лукойл на 12 декември, после с Ямбол, после с Берое и се получават много мачове през декември. Затова искам да тренираме, да подготвя момчетата и според мен ще е много трудно да играем толкова много мачове през декември."

 

 - Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини