В лагера на Гърция: Трябва задължително да спрем Бост


В лагера на Гърция: Трябва задължително да спрем Бост
(сн. FIBA.basketball)
29-11-2020 12:04 | BGbasket.com

България се изправя срещу Гърция в европейска квалификация в Сараево тази вечер, а в лагера на съперника са се концентрирали основно върху опазването на Дий Бост. Това призна помощникът в щаба на елините Янис Елефтериадис пред местната федерация.

 

„България е отбор, който харесва и разчита на играта на транзиция. Те се опитват при всяка възможност да избягат и да намерят свободни позиции за стрелби, както за две, така и за три точки. Имат много играчи, които могат да стрелят успешно от далечно разстояние“, заяви наставникът.

 

Дий Бост е ключова част от играта им. Той ще направи първата и последната атака. Всичко се върти около него. Ценна подкрепа дава и Костов, който е страхотен стрелец, въпреки че като цяло тройката им е надеждна“, добави той.

 

„Най-важното за нас сега е да не ги оставяме да правят транзиция в нападение, така че трябва да имаме добър баланс в защита. Трябва да им окажем голям натиск и да взимаме борбите в нападение, за да получим втори или трети шанс за стрелба. Мисля, че там сме по-добри и по височина, и по сила. Не трябва да даваме на Бост никакъв шанс да играе неговата игра“, каза още Елефтериадис.

 

Двубоят България Гърция е от 19:00 часа тази вечер.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Гърция, Дий Бост
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи