Йордан Янков: Бяхме разузнали Берое


Йордан Янков: Бяхме разузнали Берое
(сн. facebook.com/Beroebasketball)
05-12-2020 21:19 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков бе изключително доволен от представянето на неговия отбор при драматичната победа срещу Берое. Пред Макс Спорт 2 той сподели и кое е било ключово за крайния успех:

 

Първо искам да благодаря на моите колеги Александър Груев и Георги Андонов, които направиха страхотно разузнаване на отбора на Берое, на базата на което решихме каква тактика да използваме. Момчетата играха невероятно и им благодаря за това, че повярваха. Въпреки че срещу Теодо Берое бе 55% от тройката, ние решихме да започнем с нестандартен подход. До някаква степен имахме и късмет, но играчите показаха страхотна енергия.

 

Решихме по време на мача Васил Бачев да играе като плеймейкър. Видяхме как се развиват нещата, въпреки че е с много слаб процент от тройката, аз повярвах в него и в решителните моменти той вкара две много важни тройки.

 

Високите играчи наистина са страхотни с опита, който имат. Помагат на младите момчета по периметъра. Обрад Томич днес изигра един  уникален мач, предните му бяха по-слаби, но днес компенсира. Йере Вучица винаги помага с неговата защита и блокадите му. Тони Гуджино българските фенове го познават. В най-важните моменти той е там, независимо дали с позитивна енергия или кошове.

 

Чисто като физическа подготовка сме много добре. Единственото, което ме притеснява, е да нямаме проблеми с контузии. Надявам се да се запазим здрави. От физическа гледна точка човекът, който работи с тях, си върши много добре работата.

 

Още не сме стигнали до мача с Ямбол. Първо имаме мач с ТФТ Скопие и след това ще мислим за другия."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Йордан Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи