Любомир Минчев: Направихме доста глупости


Любомир Минчев: Направихме доста глупости
(сн. facebook.com/Beroebasketball)
05-12-2020 21:10 | BGbasket.com

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев смята, че неговият отбор сам е изпуснал да победи Академик Пловдив. Старозагорският тим загуби за втори път от този съперник през сезона – първо в Балканската лига, а тази вечер и в НБЛ. Ето какво заяви наставникът пред Макс Спорт 2 след срещата:

 

„Ако предния мач си го загубихме сами, днес беше по същия начин. Не искам да подценявам усилията на противника, но направихме доста глупости, които му позволиха да добие самочувствие и да стопи разликата от 12 точки. За това допринесе най-вече лошата ни организация в нападение. В последната четвърт бяхме хаос, а и в защита допуснахме много лесни точки и те ни взеха важни борби в нападение.

 

В предните мачове те също играха зонова преса. Тяхната енергия в трудни моменти им помага. Смятам, че това, че взимат втори мач с една точка, но не е въпрос на късмет, а от наши глупости.

 

Феновете липсват на всички, но не трябва да се търсят такива оправдания. Да, загубили сме, но няма да правя трагедии от това, нищо, че е втори мач с една точка. Ще дойдат важни мачове и смятам, че тогава ще ги спечелим.

 

Дерик Джийн в предния мач беше доста по-агресивен в защита, днес не. За мен направи някои грешни решения на бърза атака и постепенно нападение. Не го виня него. Целият отбор направи доста грешки. Симеон Илиев и Седариан просто се включиха по-слабо и затова играха по-малко, нямат здравословен проблем."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи