Берое с категорична победа срещу Монтана в Адриатическата лига


17-12-2020 19:46 | BGbasket.com

Берое Стара Загора спечели по категоричен начин българското дерби в Адриатическата лига. На свой терен тимът се наложи над Монтана 2003 със 73:54. Домакините натрупаха голямата разлика най-вече през втората и третата четвърт, като имаха предимство по всички показатели в мача.

 

За разлика от предишните двубои този път старши треньорите разчитаха на всичките си чуждестранни състезателки, като дебют за домакините направи Анджела Делич. В игра обаче не се появиха Гергана Иванова, Габриела Ангелова и Дебора Филипова.

 

След тази среща и двата тима са с баланс 4-2, като пред тях в класирането е единствено Будучност с успех повече. Победата пък бе втора за Берое Стара Загора срещу този съперник в рамките на седмица, като тимът спечели и мача им от А група. Преди това пък Монтана 2003 взе първото дерби в Адриатическата лига на свой терен.

 

Двата отбора заложиха основно на играта под коша в началото на срещата, която започна доста равностойно. В края на частта домакините поведоха с 6 точки, а след десет минути игра резултатът бе 20:16 в тяхна полза.

 

Берое откри втория период с шест поредни точки и за първи път поведе с двуцифрен аванс. Грешките на Монтана зачестиха, като тимът изпитваше и сериозни трудности в нападение. За цялата втора четвърт той отбеляза едва 4 точки и на почивката съставът на Таня Гатева се откъсна с 38:20.

 

Баскетболистите на Стефан Михайлов стартираха по-добре след паузата, но след това Берое отново взе инициативата и преди заключителната четвърт водеше с най-голямата разлика в своя полза при 60:32.

 

До края Монтана стопи част от изоставането си, но то бе твърде голямо за търсене на пълен обрат.

 

Дебютиралата за Берое в този мач Анджела Делич стана водещ реализатор на отбора си със 17 точки, а по 11 отбелязаха Виолина Кочева, Жаклин Златанова (9 борби), Сара Бут (7 борби) и Радостина Димитрова.


За съперника Димана Макариева вкара 13 точки, Изабела Рамона се отчете с 12, а 10 добави Снежана Алексич.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА - МОНТАНА 2003

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ), СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ), СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ), СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ), СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Берое Стара Загора, Монтана 2003
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи