Таня Гатева: Изпращаме успешна година в баскетболен план


Таня Гатева: Изпращаме успешна година в баскетболен план
(сн. LAP.bg)
31-12-2020 14:07 | Иван Вълчанов

В навечерието на новата година BGbasket.com се обърна към треньорите на отборите женското първенство, за да кажат каква година изпращат, какво очакват от следващата и да споделят мнението си за настоящото първенство. Ето какво каза старши треньорът на Берое Стара Загора Таня Гатева:

 

- Каква година изпращате?

- За нас изминалата година беше успешна в баскетболен план. Най-важното е, че сме здрави и че можем да продължим да преследваме целите си. Спечелихме Купата и смятам, че ако не беше тази пандемия, щяхме да спечелим и още мачове с Монтана, но това в крайна сметка нямаше как да се случи.

 

- Как виждате първенството до момента?

-  Надявам се всички останали мачове от сезона да се изиграят. Иначе няма голяма разлика в първенството – основните фаворити сме ние и Монтана. Смятам, че имаме сили да спечелим и Купата, и първенството. Участваме и в Адриатическата лига – и там имаме съперничество. Имаме по три чужденки, смятам, че ни очакват интересни мачове и добър баскетбол. Радвам се, че в момента сме на лагер с 20-годишните момичета. Вижда се, че в състава попадат и доста по-млади, тъй като в този набор изпитваме затруднения. Смятам ,че ако се получат нещата, които съм начертала, ще имаме добър резултат. Ще бъде трудно, но ще опитаме да оставим България в дивизия А.

 

- Какво е Вашето пожелание за новата година?

-На моя отбор искам да пожелая много здраве, да продължаваме да бъдем добър колектив. На всички останали – най-вече здраве и позитивни мисли през новата година. Надявам се да се справим по-бързо със ситуацията и да си върнем нормалния начин на живот.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Таня Гатева, Берое Стара Загора, А група - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи