Васил Евтимов: Феновете определено липсват в баскетболните зали


Васил Евтимов: Феновете определено липсват в баскетболните зали
01-01-2021 19:05 | Иван Вълчанов

В началото на новата 2021 година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от мъжкото първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство. Ето какво сподели наставникът на Черноморец Васил Евтимов:

 

- Каква година изпращате?

- Изпращаме една много тежка година, защото в много от месеците през 2020 нямаше баскетбол. Много е жалко, че няма фенове в залата. Наистина това е много странно и за играчите. Мисля, че те започнаха да свикват, но определено феновете липсват на мачовете.

 

- Как виждате първенството до момента?

От професионална гледна точка съм доволен от представянето на Черноморец. Ние имахме една от най-тежките програми, защото изиграхме три мача за една седмица, след това – четири мача за девет дни и ни се събраха много мачове в кратък период. Имахме пет гостувания и равносметката за нас е три победи и пет загуби. Много хора видяха, че ние загубихме последните два мача, които практически бяха спечелени от нас, поради различни причини. Надявам се в бъдеще нещата да изглеждат по-добре за нашия отбор. Ние се събрахме в пълен състав преди три седмици и играем все по-добре. Към края на януари ще можем да преценим реално къде сме в първенството. Най-важното е да сме готови за всеки мач и да излизаме за победа.

 

Има два отбора, които се отличават от останалите – това са Левски Лукойл и Рилски спортист с по само една загуба до момента. Те са най-добре селектирани и резултатите го показват. Балкан също имат много добър отбор, но загубиха няколко мача поради различни причини, но започват да играят все по-добре. Според мен Берое, Академик Пловдив и нашият отбор са много равностойни и битката за влизане в четворката ще бъде между нас. По мое мнение този, който спечели най-много домакински мачове, ще излезе напред в класирането. Ние се борим за топ 4, което би било голямо постижение за нас. Ще се борим и ще играем всеки мач като финал. Черно море, Спартак Плевен и Ямбол на този етап нямат възможност да имат много чужденци и по-силна селекция и може би между тези отбори ще бъде борбата за шесто-седмо място в първенството.

 

- Какво е Вашето пожелание за новата година?

На феновете искам да кажа да останат търпеливи – надявам се скоро да се върнат в залите, защото липсват. Все пак баскетболът е игра, която ние играем за тях. Пожелавам на всички играчи да са без контузии и да продължаваме да играем без прекъсвания. Дано 2021 бъде по-успешна от 2020, която да забравим възможно най-бързо.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Васил Евтимов, Черноморец, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи