Тони Дечев: На моя отбор пожелавам да стане приятната изненада на първенството


Тони Дечев: На моя отбор пожелавам да стане приятната изненада на първенството
(Сн: facebook.com/Beroebasketball)
02-01-2021 16:08 | Мария Мицова

В началото на новата 2021 година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от мъжкото първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство.

 

Ето какво сподели наставникът на Ямбол Тони Дечев:

 

- Каква година изпращате?

 

Изпращам една година, която започна с ново предзивкателство за мен - нов отбор след дълга пауза. Голямото ми желание да работя съвпадна и с голямото желание на Ямбол за промяна, но само два месеца по-късно дойде извънредното положение, донесе тежки месеци с неясноти, трудности. През лятото видяхме светлина в тунела, започнахме подготовка, сглобихме отбор, който проведе добра подготовка, но след 2 официални мача отново започнаха проблемите.

 

Противоречива и не много добра година за България, ужасна за спорта. Първенството е много странно. Играем пред празни зали, но все пак играем.

 

- Как виждате първенството до момента?

 

Отборите са разделени на три основни групи - Левски, Балкан, Самоков, Берое, след тях Пловдив, Черноморец, и за наше съжаление ние в третата с Плевен и Черно море. Със сигурност не са това амбициите, нито моите, нито на ръководството. Но това е положението.

 

Имаше доста изненади в първото завъртане, но според мен се дължат на лошия ритъм, на нарушения тренировъчен проес. Не мисля, че качеството се подобрява, аз вярвам много в тренировките, в подготовката, както в основната, така и в годината. В момента никой отбор не води нормален процес. Но за ситуацията, не изглежат толкова зле нещата. Първенството е интересно, има и хубави мачове, интересни за зрителите на телевизията, защото залите са празни.

 

- Какво си пожелавате за новата година?

Пожелавам на всички българи да са здрави, играчите да се опазят от контузии, защото предпоставките в момента са много. На моя отбор пожелавам да са приятната изненада на първенството.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи