Тити Папазов: Добре е, че успяхме да съхраним спорта в тази ситуация


Тити Папазов: Добре е, че успяхме да съхраним спорта в тази ситуация
(сн: НБЛ)
02-01-2021 18:15 | Мария Мицова

В началото на новата 2021 година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от мъжкото първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство.

 

Ето и погледа на наставника на Левски Лукойл Константин Папазов за 2020, 2021 и първенството до момента:

 

- Каква година изпращате?

- Изпращаме може би най-тежката година, като цяло в света, това не може да не се отрази и на баскетбола, тъй като не можаха да завършат основните състезания в повечето държави. Това се отрази, неизвестността от болестта, как се лекува, водеше до тежки решения, от които потърпевши бяхме всички. Това вече е в историята, затова можем да се надяваме, че тепърва нещата ще се нормализират.

 

Смисълът на нашата работа е за хората, да са в залата, за публиката, но на този етап от гледна точка на сигурността, за защита на здравето им, има ограничения, които се отразяват и на тях, и на нас.

 

- Как виждате първенството до момента?

- Доколкото е възможно, се стараем да играем добре. Интересно първенство като цяло, липсва публиката, която е най-важното в спорта. Да се надяваме, че в ранна пролет, март-април, всичко ще бъде добре, и в решителната фаза публиката ще бъде в залата.


Всеки отбор се бори, видяхте сега и Плевен направиха две победи. Но безспорно се отразяват болестите и това, че отборите не водят нормален тренировъчен процес. Всеки пострада, някои повече, някои по-малко, приемаме го филолофски. Присъствието на спорта в тази специална ситуация е много важно, добре, че успяхме да го съхраним.

 

- Какво си пожелавате за новата година?
- Най-важното за всички е да има здраве, за целия свят и всички българи, да приключи този кошмар, който влияе и на психиката, не само на физическото здраве. Да се върнем в нашия реален живот, както беше и естествено, ако тези условия са на лице, да погледнем и към спорта и амбициите си.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи