Важен успех за Ямбол във Варна


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: НБЛ)

08-01-2021 19:03 | BGbasket.com

В дерби на дъното на таблицата в НБЛ Ямбол победи за втори път този сезон Черно море, този път с 87:77 като гост.

 

Ямболии направиха обрат в края на мача и го спечелиха с продължение, в което доминираха изцяло.


Двубоят отново пропуснаха за варненци Георги Боянов и Лъчезар Димитров, докато за гостите в състава не бе новото попълнение Франклин Уилямс, но в игра се завърна Кръстан Кръстанов.

 

Победата изкачи Ямбол до седмо място в класирането, докато Черно море ще се бори до последно за позиция в осмицата.


Ямбол стартира отлично двубоя, като дори водеше с 9 точки в първата четвърт. В нейния край и началото на втория период обаче гостите изкараха 4 минути без кош, а след серия от 11-0 Черно море направи пълен обрат. Нещата потръгнаха доста по-добре за варненци оттам и на почивката те вече имаха аванс от 50:43.


Третият период бе доста равностоен, но Черно море поддържаше нелоша преднина от десетина точки. Ямбол обаче не се отказа до последно и в средата на последната четвърт бе много близо до нов обрат в мача.


Разликата падна само до две точки, четири минути преди сирената. Минута по-късно Дарин Иванов изравни от наказателната линия, а не след дълго Ямбол стигна до своето - обрат при 73:75.


Черно море бе без кош от игра, само с три реализирани наказателни удара в продължение на почти шест минути, а освен това и грешките на домакините натежаха. При този резултат 73:75 влезе мачът в заключителните 20 секунди, когато отново от фаула Мартин Коцев изравни до 75:75.

 

Ямболии не вкараха в последния опит на Дарин Иванов да спечели мача от тройката, и така всичко отиде да се решава в продължение.


В петте допълнителни минути обаче сушата за Черно море продължи, а гостите дръпнаха с 8 точки, за да се доближат вече много повече до успеха.


Варненци завършиха двубоя след 11 минути и половина без да се разпишат от игра, само от наказателната линия. Ямбол се възползва максимално от неопитния си противник и надделя в края след късен обрат и 87:77.


Петима баскетболисти на Тони Дечев завършиха с двуцифрен актив, като Уили Атууд бе най-резултатен с 20 точки, 15 вкара Евгени Василев. Андрей Иванов регистрира дабъл-дабъл от 10 точки и 10 борби.


Мартин Коцев вкара 15 за Черно море, като гардът бе и най-добрият борец за тима със 7 борби. Младият Иван Спиров отново отчете добър актив с 11 точки за 16 минути.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи