Галин Стоянов подаде оставка


Галин Стоянов подаде оставка
(сн: НБЛ)
08-01-2021 20:20 | nbl.basketball.bg

Оставка подаде старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов след поражението след обрат и продължение от Ямбол насред Варна.

 

Наставникът на няколко пъти критикува играчите си след последните срещи на тима, а след допуснатото поражение днес заяви:

"На полувремето казах, че няма шанс второто полувреме да имаме такива проценти, и 100 процента ще има по-агресивна игра срещу нас. Второто полувреме плюс продължението имаме 27 точки, първото полувреме - 50. Значи за 27 минути - 27 точки.

 

Всичко останало е ясно. Асистенциите бяха 15 на полувремето, само 5 през второто. Нормално - като си вкарал малко няма как да имаш асистенции.

 

Големият проблем за мен е тактическата дисциплина и решаването всеки в един момент му се е паднало да поиграе и сега да видим какво се случва.

 

Видяхме какво се случи - първото полувреме играхме умно, играхме като опитни баскетболисти, както смятам, че могат и трябва да играят. Второто полувреме, за съжаление, но трябва да го кажа "по български начин", решихме, че нещата ще станат още по-добри и обикновено стават по-трудни, защото другият отбор се мобилизира, и започнахме да правим някакви други неща.

 

Само да споменем, че движение, което трябваше да започне през второто полувреме, го направихме в шестата минута на третата част. Това е тактическа дисциплина.

 

И явно аз като треньор не съм в състояние да накарам някои хора да са такива, затова това ми беше последният мач начело на Черно море като треньор. Подавам оставка, не знам дали ръководството ще я приеме."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи