Йордан Янков: Показахме по-голямо желание и енергия от предишните ни два мача


Йордан Янков: Показахме по-голямо желание и енергия от предишните ни два мача
(сн. НБЛ)
11-01-2021 21:50 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков похвали отбора си за представянето в двубоя срещу Левски Лукойл, въпреки загубата.

 

„Доволен съм от мача, честно казано. Спрямо предните ни две срещи влязохме с по-голяма енергия и показахме по-голямо желание, особено в защита. Трудно ни бе срещу Левски - опитен отбор с опитни играчи и опитни треньори. Първата част бе ключова, не можахме да ги доближим на повече от 5-6 точки.

 

Надявам се с всеки мач да се подобряваме и с идването на новия американски гард играта ни да стане по-разнообразна. Привличаме го заради контузията на Адриян Секулов, ще мине медицински прегледи и се надявам да бъде на линия за мача с Берое в събота.

 

След двубоя с Рилски спортист оставих момчетата да починат вчера, но вероятно в цикъл като този трябва да тренираме и в почивния ден. Затова имахме проблеми със стрелбата днес“, заяви Янков.

 

Мнението си за срещата сподели и баскетболистът на тима Николай Николов: „Стана оспорван мач без първата четвърт, в която се откъснаха. В последната четвърт в края допуснахме да ни вкарат лесни точки. С изключение на тези грешки, които им освободиха свободни стрелби, смятам, че стояхме добре. Може би има лека умора, но трябва да се съберем и да играем здраво във всеки мач. Мисля, че с всяка следваща среща химията в отбора се засилва, всеки знае какво трябва да прави.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Йордан Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи