Обрат след почивката и супер серията на Рилецо продължава


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: НБЛ)

12-01-2021 18:46 | BGbasket.com

Рилски спортист продължава невероятната си серия победи в НБЛ, след 87:71 срещу Ямбол като гост.

 

Самоковци наваксаха от минус 13 до плюс 16 със силна трета четвърт. Те вече имат 10 поредни победи в НБЛ.

 

Двубоят бе интересен и оспорван от самото начало, като предложи куп размени на водачеството в първия четвърт час. Ямбол обаче имаше крехка преднина, която силна серия направи вече доста добра в края на втория период.

 

Домакините се откъснаха с двуцифрен аванс и стигнаха до 13 точки напред, само за да ги пропилеят почти всички до почивката. Паузата дойде при 48:44 и остави много за решаване след нея.


Още в първите 30 секунди от второто полувреме обаче Рилски не само обърна, но и поведе в резултата и оттам повече не погледна назад.


От края на третата част и в четвъртата преднината на самоковци растеше, въпреки старанията на Ямбол.


При 18 точки за Рилецо и около четири минути до края на двубоя, вече нямаше никаква интрига.


Рилски превъзхождаше категорично в борбата под коша и имаше отличен процент отдолу. Освен това гостите изпълниха почти петорно повече наказателни удари от Ямбол - 25 срещу 6.


Пореден дабъл-дабъл записа Нико Карвачо с 22 точки и 10 борби, 18 точки и 12 борби регистрира Алекс Симеонов, а 14 отбеляза Павлин Иванов.

 

За Ямбол Андрей Иванов отчете 19 точки и 8 борби, Георги Герганов бе титуляр и завърши с 10 точки за 20 минути. Дебют направи и Франклин Уилямс с 4 точки за 28 минути. Дарин Иванов и Ерик МакГил пропуснаха срещата за Ямбол.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи