Людмил Хаджисотиров: Имаше класическо подценяване от наша страна


Людмил Хаджисотиров: Имаше класическо подценяване от наша страна
(сн: НБЛ)
12-01-2021 21:16 | nbl.basketball.bg | BGbasket.com

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров коментира успеха над Ямбол, дошъл след обрат в третата част: “Труден мач за нас от психологическа гледна точка, защото двамата им плеймейкъри Дарин Иванов и Ерик МакГил отсъстваха и налице беше класическо подценяване от наша страна.

 

В същото време Ямбол игра много мотивирано и освободено. В такива ситуации, когато се разиграят, те започват да вкарват стрелби, както при Андрей Иванов, при който виждаме 3 от 4 от тройката през първото полувреме. Уили Атууд беше пък 2 от 4 , тоест високите им играчи ни вкараха пет тройки.

 

Не бяхме максимално концентрирани и играхме меко в защита, имахме само три отборни фала през първото полувреме. Абсолютно заслужено ни водиха на полувремето. След почивката, основно с много агресия в защита и тотално печелене на борбата, се стигна до обрат.

 

Така че поздравявам Ямбол за добрия мач, за доброто първо полувреме. Същевременно е важно, че все пак си тръгваме с победа. Проявихме характер след почивката и се радвам, че всички се запазихме здрави.”

 

Деян Карамфилов допълни: “Започнахме някак неагресивно в защита и позволихме на противника да се разиграе и да вкара доста шутове от тройката през първото полувреме. Радвам се, че през второто успяхме да засилим защитата и съставът на Ямбол отбеляза по-малко от 30 точки за едно полувреме. Към това се стремим във всеки мач. Показахме характер и записахме нова победа като гости, при това в трудната за игра зала „Диана.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи