ДАС наложи глоби за технически нарушения и неизправни уреди


ДАС наложи глоби за технически нарушения и неизправни уреди
(сн. НБЛ)
14-01-2021 18:07 | BGbasket.com

Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лига наложи глоби на четири клуба след поредното си заседание.

 

Най-много са наказанията за технически нарушения. Левски Лукойл е глобен с 200 лева, докато Рилски спортист със 100 за получени технически от пейките на двата тима по време на мача помежду им. Санкцията на столичния тим е по-голяма, тъй като нарушението е второ такова за него през сезона, което предопределя и размера му.

 

Глоби по 100 лева за технически нарушения имат също гардът на Балкан Сияни Чеймбърс и помощникът в щаба на Черноморец Михаил Капитанов.

 

Бургаският клуб е наказан и с още 200 лева за неизправни измервателни уреди в мача с Балкан. Според доклада на дежурния представител на БФБ, уредът за измерване на 24 секунди не е отчитал десети от секундата последните 5 секунди на измервания период, също така на едното табло е имало несветеща секция от уреда за 24 секунди, в следствие на което се е създавало объркване за оставащото време до края на атаката.

 

ДАС вече е отправял предупреждение на Черноморец да отстрани нередностите, но тъй като това не е станало, е наложена тази глоба.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ДАС
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи