Васил Евтимов: Най-сладката ми победа, ще търсим още играчи


Васил Евтимов: Най-сладката ми победа, ще търсим още играчи
(сн. НБЛ)
18-01-2021 21:22 | BGbasket.com

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов бе изключително доволен от представянето на отбора му при убедителната победа срещу Левски Лукойл у дома.


На 100% това е най-сладката ми победа в треньорската кариера. Няма да забравя първата на 11 ноември срещу Балкан, но тази е сладка. Най-вече съм доволен за играчите ми, които днес показаха уникален характер и мъжка игра от началото до края“, заяви Евтимов пред Макс Спорт 2.

 

„Преди мача казах, че отборът, който е по-агресивен, ще победи. Ние спечелихме борбите – 50 на 42 и според мен бяхме по-агресивният отбор от тях. Вчера сме работили един час само в защита, защото лицето, което показахме срещу Рилски спортист, беше срамно. Не искам моят отбор да изглежда по този начин и някой да си мисли, че може да ни вкара 108 точки. Гледахме мача, на някои от играчите не им стана приятно, но в такъв момент исках да знаят, че това, което се случи тогава, не искам никога да го виждам до края на сезона. Мисля, че ние сме първият отбор от началото на годината, който успя да опази Левски до такава степен“, добави наставникът.

 

За пореден мач именно титулярите на Черноморец изнесоха мача и имаха водеща роля през цялото време. „Знам, че е много трудно. Когато се натрупа голям брой мачове, те няма как да издържат. Това все пак са играчи, а не роботи. В момента с ръководството работим да привлечем друг играч, може би и играчи, които да може да се включат и от пейката. Имаме много млади момчета, днес играх само със седем човека, защото в момента с това разполагаме. Иначе съм страшно доволен от начина, по който тренират и че искат да успеят в бъдеще. За мен това е най-важното. Аз съм им казал, че трябва да бъдат търпеливи. Трябва да работиш на тренировка, да се стараеш, да показваш уважение спрямо съотборниците и треньорите и в един момент то ще се случи от само себе си.“

 

Васил Евтимов призна, че Черноморец няма намерение да се задоволява само с това. „Когато подписах като старши треньор през лятото, исках да сме по-добри от миналата година – може би с 1-2 места по-напред. Впоследствие обаче се видя, че ние можем да играем наравно с останалите и затова може би ще привлечем и други играчи, за да мога аз да използвам и пейката. Тогава ще сме още по-силни и играчите няма да играят толкова много време. Когато привлечем тези играчи с малко повече опит, младите ще могат да натрупат такъв от тях. Ако успеем да стигнем Топ 4, сезонът ще е много успешен за нас.“


Той коментира и следващия съперник на тима му: „Академик Пловдив игра много силно срещу Берое. Днес им гледах мача в Ямбол до последната секунда, загубиха от Ямбол с 4, това беше добре за нас, но ние сме в средата на сезона. Ние загубихме 2-3 мача, които трябваше да вземем. Те бяха наши, но съм им казал, че искам тези загуби да ги болят и при второто завъртане да се сетят за тях и когато загубите ги ужилят, след това те ще покажат истинска игра и желание за победа“, завърши наставникът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи