Александър Дяковски: Не ми хареса, че в един момент малко се обезверихме


Александър Дяковски: Не ми хареса, че в един момент малко се обезверихме
(сн. НБЛ)
20-01-2021 10:45 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Спартак Плевен Александър Дяковски коментира причините за загубата на неговия тим от Рилски спортист:

 

„Знаехме много добре срещу какъв отбор се изправяме. Говорихме си с момчетата, че в този мач трябва да сме освободени, уверени, нищо не трябваше да ни тежи. До един период през първото полувреме се справихме доста добре. Мога да твърдя, че особено в нападение, там бяха едни от най-добрите ни минути от началото на сезона.

 

В средата на втората част имаше един период, в който след наши тежки стрелби Рилски спортист тръгна на бърза атака и вкара лесни кошове. След това пък имаше и няколко борби в нападение, откъдето също дойдоха лесни точки за тях и това малко ни обезвери. Това най-много не ми хареса, въпреки че пак можеше да бъде същата разликата. Това не се беше случвало от началото на сезона и бе сериозен проблем тогава. Така Рилски направи разлика и започна да се чувства комфортно. Нормално е с бързата игра, която показват, да издържат много повече от нас. В момента те са отборът с най-сериозния състав, но ако ние се опитваме да бавим темпото, ни става трудно да стигаме до предимство.”

 

Мнението си за мача сподели и баскетболистът на тима Ивко Ивков: „Не очаквахме да ни вкарат 110 точки. Мисля, че започнахме много добре. Може би най-доброто ни начало, откакто се върнах в Плевен. Просто през втората четвърт Рилски спортист заздрави защита, а ние направихме някои грешки и тогава стана разликата. Показаха, че са в много добра форма, един от най-добрите отбори в НБЛ в момента. Опитахме се да се противопоставим в третата и четвъртата част, но и те играха добре.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Александър Дяковски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи