Тони Дечев: В някои елементи не бяхме на ниво


Тони Дечев: В някои елементи не бяхме на ниво
(сн. НБЛ)
22-01-2021 21:13 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Ямбол Тони Дечев обясни причините за загубата от Берое в зала „Диана“:

 

“Днес две лоши части - втората и третата, ни лишиха от това да стоим близо до квалитетния противник. Никой не си е мислил, че този мач ще е лесен, независимо че ги победихме на техен терен.

 

Загубихме организацията си, поставиха ни под пресираща защита и напрежение. Когато нашият отбор не играе добре в нападение, не ни се получават нещата и в защита. Днес се случи точно това и естествено, не успяхме с нищо да компенсираме многото грешки. Грешките обикновено се компенсират с добра защита, с откраднати топки и с борба в нападение. Ние днес в тези елементи не бяхме на ниво.

 

Поздравявам отбора на Берое за победата. Поздравявам и моите момчета за минутите, в които играха добре. Нищо друго не ни остава, освен да се готвим за следващия мач и в него да бъдем по-добри.”

 

Ето какво допълни баскетболистът на тима Андрей Иванов: “Започнахме мача добре. За съжаление, когато Берое премина към по-агресивна игра, не успяхме да се адаптираме. Не се справихме със защитата им. Допуснахме грешки и пропуснахме ситуации, а те ни отговориха с кошове от бързи атаки. Така че намирам победата на Берое за заслужена. Доста е сгъстена програмата, имаме малко дни до следващия мач, но се надявам всички да се възстановим и разбира се, отиваме в Бургас за победа."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи