14 баскетболистки се отправиха към Любляна


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. BGbasket.com)

31-01-2021 14:30 | BGbasket.com

Националният отбор за жени замина в ранни зори днес за Словения, където в Любляна е последният турнир от европейските квалификации.

 

На 4 февруари България среща тима на домакините, които вече се класираха за Евробаскет 2021, а на 6 февруари е решаващата среща с Гърция.

 

България и Гърция ще се борят за второто място в група А, макар то да не гарантира на 100% участие на финалите - само победителите от деветте групи и петте най-добри втори отбора печелят квоти. Мачът между двата тима е пряк сблъсък за тази втора позиция.

 

Състезателките, които заминаха за Любляна са Виктория Стойчева, Теодора Динева, Виолина Кочева, Жаклин Златанова, Ива Костова,Александра Петрова, Евгения Нацкина, Радостина Христова, Габриела Николова, Димана Макариева, Гергана Иванова, Карина Константинова, Борислава Христова и Христина Иванова.

 

Отборът ни е изолиран както и в предишния прозорец в специален "балон" в хотелски комплекс Аустрия Тренд близо до зала Арена Стожице в словенската столица.

 

Вчера момичетата направиха последно занимание в зала Триадица с много енергия и желание.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи