Борислав Чилингиров: Надявам се Самоков да е домакин и на следващата фаза на ФИБА Къп


Борислав Чилингиров: Надявам се Самоков да е домакин и на следващата фаза на ФИБА Къп
03-02-2021 14:16 | BGbasket.com

Изпълнителният директор на Рилски спортист Борислав Чилингиров се надява Самоков да бъде избран за домакин и на следващата фаза от ФИБА Къп. Навръх рождения си ден той бе част от пресконференция в Пресклуб „България“, където сподели впечатленията си от представянето на отбора до момента и класирането за Топ 16 в турнира, като разказа и подробности за организацията на „балона“ в Самоков.

 

„По отношение конкретно на „балона“ мога да кажа, че това, че получихме домакинството от ФИБА беше за нас чест, отговорност и предизвикателство. По организацията работи екип от над 30 души. Всеки знаеше своите функции. Подходихме отговорно и в крайна сметка се справихме.

 

Получихме много мило писмо, което завършва с думите, че оттук нататък ФИБА ще продължи активното сътрудничество с нашия отбор за бъдещи домакинства. Тези няколко думи са достатъчни за оценката на ФИБА за усилията, които положихме. Надявам се това, което направихме, да се отрази благоприятно и на нашия отбор.

 

Чувствахме се наистина у дома си. От една страна имаше и известна тежест в момчетата, но мисля, че в последния мач се отърсиха от напрежението и показаха на какво са способни. Следващият турнир ще се проведе в периода 23-25 март. Надявам се домакинът да бъде град Самоков – не само да повторим много добрата организация, но и да предоставим достатъчно добри възможности на нашия отбор да успее.


Изискванията бяха свързани с влизането в самата зала, разположение на отборите, ползването на съблекалните. Беше направено така, че съдии, комисари и обслужващ персонал да няма досег. Всички участници, включително и персоналът, трябваше да се изследва с
PCR тестове. Слава богу, нямаше позитивен резултат, но имаше и изисквания какво щеше да се случи, ако има такъв. Самата зала беше изолирана, целият комплекс. Нямаше достъп до него. Не беше толкова сложно за изпълнение, но беше ново за нас. Всеки отбор трябваше да има отделен автобус. Всички бяха настанени в хотел в Боровец и изолирани. Хранеха се в отделни зали, както и имаха отделни стаи за видео разборите. Всеки от отборите дойде с отрицателен тест, на идване пак си правиха, а по желание на отборите имаше и по още един.

 

Някои от гостите дойдоха за първи път в Боровец. Жалкото беше, че не успяха да разгледат курорта и Самоков, но и това, което видяха смятам, че е достатъчно, за да останат с отлични впечатления от нашия град.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Рилски спортист, Борислав Чилингиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи