Два отбора поискаха домакинство на Купата при мъжете


Два отбора поискаха домакинство на Купата при мъжете
(сн. balkan-basket.com)
15-02-2021 19:00 | basketball.bg

Рилски спортист и Балкан са кандидати за домакин на Финалната осмица за Купата на България. Това бяха единствените оферти, постъпили в определения от Управителния съвет на БФБаскетбол срок.

 

Залите и на двата клуба отговарят на условията, поставени от управата: „10.1.Във връзка с изпълнение на противоепидемичните мерки срещу COVID-19, Финалните турнири за Купа България може да се проведат само в зали, които разполагат с 4 съблекални за отборите и поне 1 съдийска съблекалня. Всяка съблекалня трябва да бъде напълно дезинфекцирана преди ползването и от друг отбор/съдийски екип.“

Процедурата при две подадени кандидатури за домакинство на Финалната осмица, определена от Правилата за провеждане на Купа България е следната: „10.5. При равнопоставени оферти за домакинство се тегли жребий за избор между кандидатите.“

Заявки за участие в турнира подадоха и осемте отбора в НБЛ, имащи право на това - Рилски спортист, Левски Лукойл, Балкан, Берое, Академик Пловдив, Черноморец, Ямбол и Спартак Плевен.

 

В турнира няма да участва последният в класирането в НБЛ Черно море Тича.

 

Жребият ще се тегли на 22 февруари, като ще бъде дирижиран на четвъртфиналите.


Финалната осмица на турнира ще се състои в периода 11-15 март с четвъртфинали на 11 и 12 март, полуфинали – на 13 март и финал – на 15 март.

 

Припомняме, че Балкан и Рилски спортист изявиха желание да бъдат домакини и на "балона" във ФИБА Къп.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи