Барчовски: Негативизмът ни мотивира, в България никой не вярваше, че ще спечелим


Барчовски: Негативизмът ни мотивира, в България никой не вярваше, че ще спечелим
(сн: FIBA)
20-02-2021 22:31 | Мария Мицова

Росен Барчовски ще води България на още едно Европейско първенство по баскетбол. Това е факт, след инфарктната победа над Латвия насред Рига със 66:65.

 

"Много съм щастлив и съм много горд с момчетата си, защото това е огромен успех за българския баскетбол. Ние не сме били от 10 години на европейско. Сега ще водя отбора на трето европейско, защото аз го водих и в Литва през 2011."

 

"Относно мача, нямаше страхотен баскетбол, но ние показахме характер. Намерихме сили да се върнем, след като ни водеха с 13 точки. Много е трудно да намериш сили, енергия, да обърнеш такъв мач. Но играхме умно, със сърце. Трудно се правят сега анализи. В България никой не вярваше, че ще спечелим, затова е огромна изненада."


В сравнение с чувството с класирането ни през 2011-а - тогава служебно, Барчовски призна: "Много по-добро е сега."

Той бе категоричен, че в нито един момент в мача срещу Латвия не е загубил вярата си, че отборът може да направи нещо. "Днес, не. През цялото време вярвах," отбеляза той.

 

Барчовски призна, че многото приказки и критики в последно време към отбора и сериозният негативизъм са се отразили мотивиращо на всички: "Най-вече на мен. Със сигурност мен ме мотивираха."

 

А на въпросът - би ли направил нещо различно, ако трябваше да се върне назад в квалификациите, Барчовски заключи: "Това беше най-доброто, което можехме да си помислим."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Евробаскет 2022
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи