България завърши квалификациите с високо вдигната глава и надежда за бъдещето


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: FIBA)

22-02-2021 18:09 | BGbasket.com

Българският национален отбор по баскетбол за мъже загуби от Босна и Херцеговина, с 80:61, но се разделя с тези успешни европейски квалификации с високо вдигната глава.

 

През голяма част от двубоя нашите бяха равностойни на лидера в групата, а играха без двама основни състезатели - Дий Бост и Чавдар Костов.

Разликата се получи едва в края на срещата.

 

Така или иначе и България, и Босна вече се бяха класирали на Евробаскет 2022.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ

 

Босна взе инициатива в първите минути и в един момент поведе с 8 точки, но силна поредица на Андрей Иванов за България стопи бързо

изоставането до края на началната четвърт.

 

Минута преди да приключи частта, на терена се появи и Константин Костадинов, с което се официализира като най-младия дебютант в мъжкия национален тим в последните десетилетия - на 17 години, 10 месеца и 28 дни.

 

След началната четвърт разликата бе само три точки, като България вече влизаше в ритъм, като играеше доста активно в защита. Въпреки това Босна отново поведе с повече точки, благодарение на предимството си през центъра. Нашият тим пък игра без типичен гард доста време, след като Дий Бост не бе в групата, а Деян Карамфилов имаше нужда от глътка въздух.

 

Две поредни тройки на Костадинов и още една на Митко Димитров пак скъсиха само до точка разликата в средата на втория период.

 

Първото полувреме остави всичко да се решава след почивката, която дойде при 38:43.

 

Сценарият продължи да се повтаря и в третия период отново босненците дръпнаха, вече с до 12 точки, а България търсеше наваксването.

 

Съперникът направи серия от 8-0, но нашият тим отговори с 10-0 и така пак върнаха интригата.

 

Преди финалния период разликата бе само две точки - 54:56. Българският отбор продължи да кове тройки и Алекс Симеонов с такава стопи до точка дистанцията.

 

Без изненада, Босна отново се откъсна и в последната част, като този път вече двуцифреният пасив не можеше да бъде заличен, и съперникът само увеличаваше цифрата.

 

В тази последна част дебют за България направи и капитанът на Черноморец Константин Коев.

 

Другият дебютант Костадинов бе страхотен и наниза три тройки, като завърши с 11 точки за 20 минути игра. 11 точки вкара и Христо Захариев, 10 добави Андрей Иванов.

 

Кенан Каменяш бе топреализатор за Босна със 17 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА Н, КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА H, КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ГРУПА Н, КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ГРУПА Н, КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Евробаскет 2022
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи