Димитър Димитров: Беше мечта на всеки от нас да играе на европейско


Димитър Димитров: Беше мечта на всеки от нас да играе на европейско
23-02-2021 16:37 | Мария Маринова

Националът Димитър Димитров имаше важен принос за класирането на мъжкия тим на Евробаскет 2022. „Лъвовете“ се прибраха днес от Рига, където завършиха квалификациите, а ето какво сподели баскетболистът на Летище „София“:

 

„Чувстваме се превъзходно. Отидохме да си свършим работата. Не знам другите хора дали са вярвали или не, но ние до последно преди мача бяхме сигурни, че ще се класираме. Мисля, че постигнахме един много добър резултат. Беше мечта на всеки от нас да играе на европейско. Надявам се да сме живи и здрави всичките и да покажем една добра игра на европейското. Отидохме единствено с мисълта за победа срещу Латвия и го постигнахме.

 

В последната атака на латвийците нищо конкретно не съм си мислил. Просто играехме единствено, за да не вкарат кош. Това беше единствената ни цел – със зъби и нокти да спрем топката да не влезе в коша. Успяхме и това ни донесе успеха.

 

Още е много рано да говорим за европейското. Има година и половина дотогава. Нека сме живи и здрави всички, да се подготвим добре – и физически, и психически, и да покажем един добър резултат. Не искам да давам прогнози.

 

Отпразнувахме класирането нормално – с няколко бири в хотела, понеже бяхме в изолация. Не можеше да се излиза от хотела, а и имахме следващ мач и не трябваше да се прекалява. Сега всеки отива по отборите си, защото започва първенството. Няма време за празнуване. Трябва да се работи.“

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: България, Димитър Димитров
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи