Дий Бост: Целта ни е да печелим мачове на европейското, не просто да играем


Дий Бост: Целта ни е да печелим мачове на европейското, не просто да играем
23-02-2021 16:57 | Мария Маринова

Американецът с български паспорт Дий Бост отново бе сред най-добрите за мъжкия национален отбор при победата срещу Латвия, с която се класирахме за Евробаскет 2022. Гардът пристигна с отбора на Летище „София“ и сподели какви са плановете му с представителни яни тим.

 

Чувствам се добре. Щастлив съм да съм отново тук в България. Всеки от нас е щастлив сега. Мисля, че това посрещане е много хубаво, особено след класирането за Евробаскет 2022. Имахме дълго пътуване, бяхме в хотела близо седмица, но сега всичко е добре“, заяви Бост.

 

Той разкри и колко важно е за него класирането на европейското: „Това беше основната причина, поради която влязох в мача. Мисля, че това беше най-важното нещо.“

 

Бост коментира и атмосферата в националния отбор: „Мисля, че е добра. Липсват ни някои основни играчи, но в отбора, който имаме, всички сме задружни и затова успяхме да спечелим.

 

Относно целите му на европейското догодина той заяви: „Надявам се всички са здрави и Везенков и останалите са с нас. Целта е да печелим, а не просто да играем.

 

За Бост обаче предстои почивка от мъжкия национален отбор. Обещавам да се съм тук за европейското, но не и за световните квалификации, тъй като вече остарявам. Ще се върна обаче за Евробаскет 2022“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Дий Бост
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи