Павлин Иванов: Бях длъжник на отбора, исках да съм част от успеха


Павлин Иванов: Бях длъжник на отбора, исках да съм част от успеха
(сн: BGbasket.com)
25-02-2021 14:27 | BGbasket.com

Павлин Иванов имаше ключови изяви за страхотния успех на България над Латвия и класирането на Европейско първенство през 2022.

 

Гардът призна, че за едно специално ядро от играчи, в това число и той, успехът вече на ниво мъже значи много. Павлин и "златният" набор 93-94 спечелиха европейските първенства в Б дивизия за кадети U16, след това и за юноши U18, и класираха U20 в Дивизия А. Сега вече те могат да се борят за големия връх и при мъжете.

 

"От цялата ситуация аз съм доста доволен поради няколко причини. Чувствах се длъжен на този отбор, тъй като последните години имах контузия и през годините не съм показвал нивото, което трябва да показвам в националния отбор," сподели още Иванов пред медиите.

 

"Горд съм с всички момчета. Има обаче една малка групичка от тях, с която сме играли заедно и при подрастващите – Димитър Димитров, Деян Карамфилов, Алекс Симеонов, Ники Стоянов. Щастлив съм, че успяхме да постигнем нещо и на ниво мъже," продължи той.

 

"Благодаря и на съпругата ми Рената, тъй като я поставих в доста кофти ситуация. Родиха ни се близнаци, а аз ги видях само за два часа, преди да заминем. Най-лесно беше да кажа на треньора, че семейството е най-важното и да остана. Това е така, но наистина исках да бъда част от този успех, защото вярвах и тогава, че това ще се случи. Радвам се за целия отбор и за българския баскетбол," допълни Павлин.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Павлин Иванов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи