Рилски с огромна крачка към първото място в редовния сезон


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: НБЛ)

01-03-2021 20:40 | BGbasket.com

Рилски спортист победи Левски Лукойл с 93:79 и направи огромна крачка към спечелване на редовния сезон в Национална баскетболна лига.

 

Самоковци са само с две загуби дотук, а нанесоха четвърто поражение на Левски и вече са с предимство в преките двубои срещу "сините", а и срещу останалите отбори от челото.

 

В хода на дербито Рилецо пропиля 20 точки преднина и позволи на Левски да изравни, но след това отново успя да вземе своето в "Арена Самоков".

 

В игра за Левски за първи път от октомври миналата година насам се появи Йордан Минчев, лекувал дълго тежка контузия. Константин Папазов не използва Венци Петков, който пропусна и мачовете на националите с травма. Последното попълнение на тима Рейкуон Мичъл все още не бе в състава на "сините".


Феноменален старт даде добро предимство за Рилски спортист рано-рано в мача. За малко повече от три минути домакините нанизаха 4 тройки, а започнаха със серия от 9-0 срещата. В осмата минута на двубоя резултатът бе 30:10 и Левски изпитваше трудности и в двете фази на играта.


Гостите обаче завършиха с тройка първата част, а в началото на втората успяха бързо да свалят разликата едва до 10 точки.


Последваха 3-4 минути, в които двамата треньори направиха някои промени, които обаче доведоха до доста хаотични действия на терена, преди отборите да влязат пак в някакъв ритъм.


Това по-бързо се случи за Рилецо, като домакините отново дръпнаха със 17 напред. Усилията на Левски пък отново бяха прекъснати от проблем, този път с Чавдар Костов, който на една защита усети болки в левия крак и бе заменен. Гардът повече не се завърна в игра.


Рилски спортист обаче не успя да вкара кош цели 4 минути и половина до почивката, което даде шанс на гостите и те се възползваха по най-добрия начин. Христо Захариев се нагърби с отговорността за Левски и спечели няколко наказателни удара в края на полувремето, за да завърши серия от 13-0.


Това възстанови интригата в мача и преди паузата разликата бе едва 4 точки - 44:40.


Седемте тройки на Рилецо държаха домакините напред, докато Левски с доста агресия в нападение бе реализирал 18 фаула за първите 20 минути.


Йордан Минчев и Алекс Симеонов размениха по една тройка за старт на второто полувреме, а два поредни коша на Бенсън Левски изравни за първи път при 47:47. 10-0 за Рилски в следващите две минути обаче пак вдигнаха разликата.


Шест поредни точки на Минчев в края на четвъртината оставиха тима му в битката, а преди финалния период домакините имаха седем аванс.


Въпреки че не се отказваше, Левски имаше малко съпротивителни сили срещу пълния състав на Рилецо.


Алекс Симеонов сложи точка на спора две минути и половина преди сирената с поредна тройка и 17 точки преднина за своите.


Симеонов бе и най-резултатен за Рилецо с 21 точки за успеха, с шест борби. Павлин Иванов завърши със 17, Брандън Браун с 18, а Тихомир Желев добави 14. Рилецо наниза цели 16 тройки в двубоя.


За Левски 22 отбеляза Христо Захариев, по 12 - Бенсън и Брезълтън. Данило Тасич бе ограничен от Рилецо до едва 8 точки, макар да взе 10 борби.


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи