Двама с глоби след поредното заседание на ДАС


Двама с глоби след поредното заседание на ДАС
(сн. balkan-basket.com)
02-03-2021 14:01 | nbl.basketball.bg

Две глоби за технически нарушения постанови Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига.

ДАС  разгледа доклада на г-н Румен Калпакчиев - дежурен представител на БФБ от среща № 73 между отборите на БК Академик Пловдив и БК Черно море Тича, проведена на 28.02.2021 г., в гр. Пловдив. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, и реши:

Налага на Мартин Стефанов, състезател с № 12 от отбора на БК Черно море Тича, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 73 между отборите на БК Академик Пловдив и БК Черно море Тича, проведена на 28.02.2021г.

 На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 12 от отбора на БК Черно море Тича – Мартин Стефанов – е отсъдено техническо нарушение за груба симулация. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Въз основа на доклада на г-н Чавдар Зехиров - дежурен представител на БФБ от среща № 76 между отборите на БК Балкан и БК Черноморец Бургас, проведена на 27.02.2021 г., в гр. Ботевград ДАС реши:

Налага на Евгени Хаджирусев, състезател с № 10 от отбора на БК Черноморец Бургас, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 76 между отборите на БК Балкан и БК Черноморец Бургас, проведена на 27.02.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 10 от отбора на БК Черноморец Бургас – Евгени Хаджирусев – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ДАС
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи