Оферта от чужбина за Росен Барчовски, националният треньор отказа


Оферта от чужбина за Росен Барчовски, националният треньор отказа
(сн: FIBA)
05-03-2021 12:00 | Мария Мицова

Класирането на България на Европейско първенство предизвика сериозен отзвук и очаквано, интерес към кадрите от нашия тим. Първи оферта от чужбина е получил селекционерът ни Росен Барчовски, научи BGbasket.com. Наши източници в Косово първи ни разказаха, Барчовски е поканен за наставник на местния Сигал Прищина. Самият треньор потвърди след това, че е имал две обаждания от косоварите, които са били доста настоятелни.

 

"Наистина ми се обаждаха от Прищина, бяха много настоятелни, но им отказах," сподели Барчовски. "Имам ангажимент към федерацията, отговарям и за всички национални отбори, а тепърва започват подготовките и няма как."

 

Барчовски следи отблизо шампионатите у нас, и при мъжете, и при подрастващите и не пропуска възможност да бъде в залата.

 

През настоящия сезон Прищина не се състезава в Европа, но предните няколко бе част от ФИБА Къп и Балканска лига. Само преди три седмици отборът спечели и Купата на Косово. Ръководството на Прищина обаче търси опитен специалист, който да поеме диригентската палка и да води напред младия 27-годишен Андин Рашица, който в момента е начело. Доскоро старши треньор на Прищина бе Драган Радович, който обаче пое друг косовски тим Пея.

 

Според информацията, която стигна до BGbasket.com, Прищина е отправил предложение до агенцията, която представлява Барчовски - BIG.management - за година и половина.

 

За последно Росен Барчовски води клубен тим през 2016-а година, когато предаде активната дейност в Рилски спортист на Людмил Хаджисотиров. След това той бе директор в клуба, а сега е национален треньор на България и Мениджър национални отбори към БФБ.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи