Куп драма и обрати решиха Левски Лукойл - Берое


Куп драма и обрати решиха Левски Лукойл - Берое
(сн: BGbasket.com)
06-03-2021 20:00 | Мария Мицова

Левски Лукойл се наложи над Берое с 86:85 след продължение в зала Универсиада в мач от 20-я кръг на НБЛ.

 

Мачът бе генерална репетиция за Купата на страната, като двата тима биха могли да се срещнат и на полуфинал там точно след седмица, ако преодолеят четвъртфиналите.

 

И двата отбора бяха без основни играчи, като за Берое отсъстваха Николай Стоянов и Брейди Роуз. За "сините" обаче липсите бяха още по-сериозни и заради различни проблеми не играха Чавдар Костов, Данило Тасич и Тайрон Брезълтън.

 

Въпреки това, а може би и в следствие, Левски започна пределно концентрирано, а титулярният гард Константин Тошков се справи отлично със задачата си. Първата четвърт бе доста постна откъм точки, но имаше няколко атрактивни нападения и от двете страни. Берое обаче се поддаде на хаоса и така и не намери никакъв ритъм, за да вкара едва 13 точки за 10 минути. С няколко силни отигравания домакините поведоха с 6 точки.

 

Втората част не промени нищо за гостите, които продължаваха да търсят себе си. Те бързо натрупаха и лични нарушения и пращаха често съперника на фаул линията. В средата на четвъртината разликата за първи път стана двуцифрена в полза на Левски, след силни изяви на Христо Захариев, а Берое търсеше основно далечни стрелби. Кейлъб Бишъп първи започна да показва проблясъци и старозагорци стопиха до само две изоставането си в последната минута преди почивката - 32:30.

 

В третата част нещата не се промениха особено, като Левски отново дръпна напред, а Джими Гавин собственоръчно върна Берое в мача. Американският гард се развихри от тройката и изравни до 44:44. Далечните изстрели на гостите най-после започнаха да влизат, което завърза интригата в края на четвъртината. Именно с тройка на Гавин Берое поведе за първи път със сирената за край на третия период с 55:54.

 

Старозагорци нанизаха 6 тройки само в тази част от двубоя. Всичко започна отначало осем минути преди края на мача, при 57:57. Джими Гавин не спираше да вкарва от всякакви позиции, като донесе и 4 преднина на своите в следващите атаки на Берое. Венци Петков му отговори подобаващо и отново на таблото имаше равенство 64:64.

 

Последваха още куп промени във водачеството, без никой да успее да вземе повече от кош преднина. Минута и половина грешки и пропуски пък оставиха резултата с точка аванс за Берое - 74:73 и 58 секунди до сирената.

 

Левски обаче пропусна отново, а новото попълнение на Берое Кей Джей Фейджин реализира за 76:73.

 

Финалната атака на "сините" завърши с геройска борба в нападение на Венци Петков и кош с фаул, който изравни за пореден път резултата до 76:76.

 

На таблото вече оставаха само 11.2 секунди, а топката бе за Берое, но този път Джими Гавин пропусна и мачът отиде в продължение - 76:76.

 

В добавеното време Христо Захариев пое отговорността за Левски, но Фейджин от другата страна връщаше точките. Берое поведе в един момент с четири, само за да се върнат домакините с две напред и минута и половина оставаща.

 

Берое имаше последен шанс за атака и възможност да напада за победата, но Фейджин реши да играе един на един с Константин Тошков и младият гард на "сините" успя да го спре и така остави победата за Левски - 86:85.

 

Венци Петков избухна с 29 за Левски, 26 записа Захариев, а 14 и 9 борби - Йордан Минчев.


22 точки и 9 асистенции записа Джими Гавин, 21 добави Фейджин, а 16 и 16 борби - Бишъп.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи