Людмил Хаджисотиров: Нищо не сме направили, този мач го забравяме


Людмил Хаджисотиров: Нищо не сме направили, този мач го забравяме
(сн. НБЛ)
06-03-2021 21:33 | BGbasket.com

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе доволен от победата срещу Академик Пловдив, но смята, че отборът му бързо трябва да забрави този двубой. Причината е, че след седмица предстои нов мач между двата тима, но в турнира за Купата на България. Ето какво заяви наставникът пред Макс Спорт 2 след срещата:

 

„Спечелиха ни борбата. 36 борби с 14 в нападение не може да го допускаме. Имахме липса на концентрация в дадени ситуации. Ако успеем да си вземем борбата, което е изцяло в нашия контрол, ще да играем много по-добре. Пловдив е силен отбор. Всяка борба в нападение им дава втори шанс да стрелят от тройката, което им е много силно нещо. Обикновено тези стрелби след тези борби в нападение са без напрежение и се вкарват с по-голям процент. Трябва да свършим доста по-добра работа там. Във втората част допуснахме 27 точки, което също не може да се случва.

 

Имаме идеи, ще си вземем поуки. Все пак играхме доста добре като отбор. Вижда се, че сме без двама основни играчи и юношата Боби Николов. Някои състезатели играят сега на различни позиции, но смятам, че имаме притежават достатъчно интелигентност да се нагласим.

 

Не се знае още дали Мирослав Васов ще е готов за Купата. Надяваме се всички да е готов и да му мине по-бързо този удар, който получи. Мисля, че в следващите няколко дни ще разберем със сигурност. Надявам се да може да помогне и той, защото всеки играч е важен в една ротация.

 

Първи сме по асистенции, това е резултат от стила, който имаме на отборен баскетбол и по-широката ротация. Нямаме състезател, който да играе над 30 минути. Павлин е заобиколен от добри играчи и фактът, че има желание да подава и да създава ситуации за другите, е изключително радващ. Във времето той узря доста като играч, не е този атлетичен талант, който беше преди 6-7 години, вкарвач. Вече играе повече и с главата си и има доста по-сериозна роля на лидер, което е много важно за нашия отбор. Вече, като е заобиколен и с други добри нападатели на всички позиции, това негово качество да подава става много силно в комбинация с реализаторските му способности.

 

Не може да има отпускане. Нищо не сме направили. Този мач го забравяме. Другият с тях за Купата е много по-важен. Те ще играят много освободено, без напрежение, докато ние сме фаворити. Свикнали сме да играем под напрежение, казвал съм и на играчите, че то е най-добрият ни приятел. Готвим се максимално сериозно.

 

Първото място ни прави доста по-трудна задачата. Под напрежение се играе по-трудно. Смятам да се концентрираме върху всеки един мач, защото на Купата всеки мач е един финал. Ако паднеш, се прибираш вкъщи. Нищо не ти е гарантирано. Изцяло ще се фокусираме само към мача с Пловдив и към нищо друго.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи