ИУ нанесе загуба на Светкавица насред Търговище, нов успех за Шоутайм


ИУ нанесе загуба на Светкавица насред Търговище, нов успех за Шоутайм
(Сн: ББЛ)
07-03-2021 19:42 | BGbasket.com

Икономическият университет нанесе загуба на Светкавица на собствения му терен, победи взеха Шумен, Шоутайм и Шабла в 12-ят кръг на Източната група на ББЛ, който се игра в Търговище.


В най-здравия мач ИУ измъкна победа от Светкавица с 88:84. Варненци водиха почти през цялото време, но можеха да изпуснат всичко накрая.

 

Светкавица заличи изоставане от 21 точки, за да поведе в началото на четвъртата част. Последваха дузина смени на водачеството и равенства, преди финалните моменти, в които ИУ вкара 9 точки, срещу един кош за съперника.

 

Цветан Савов бе близо до трипъл-дабъл с 28 точки, 11 борби и 8 асистенции, 20 вкара Николай Маринов.

 

Лесен бе успехът само на Шумен срещу Ънстопабъл - 83:63. 23 точки и 9 борби за победителите отчете Кирил Кирилов, 18 вкара Никола Николов. За Ънстопабъл Кирил Кънев завърши с 22 точки и 11 борби. Александър Янчев с 22 бе най-резултатен за Светкавица.


Шоутайм не допусна изненада срещу втория отбор на Черно море Тича и го победи с 81:74 в среща, изиграна в Търговище. Лидерът на Изток натрупа двуцифрена разлика още през първата четвърт, като въпреки опитите на „моряците“ за обрат, удържа преднината си до последно.


Рожденикът Николай Николов бе над всички за победителите с 34 точки, с 12 и 7 борби е Анди Франсис. За съперника Иван Спиров има 27 точки и 10 борби, Берк Мехмед се отчете с 24 точки. Мартин Йорданов и Любо Керемедчиев не успяха отново да помогнат на младите "моряци", първият с травма, а вторият след операция.


Интересно бе и в мача между Шабла и МУ, но Шабла удържа до 81:74. Ивайло Тодоров с 19 точки бе най-точен за победителите, Георги Гавраилов отбеляза 21 за МУ Варна.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЪНСТОПАБЪЛ - ШУМЕН

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СВЕТКАВИЦА - ИУ

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШОУТАЙМ - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА -2

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШАБЛА - МУ ВАРНА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ББЛ А ГРУПА-МЪЖЕ, ИЗТОК, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ББЛ А ГРУПА-МЪЖЕ, ИЗТОК, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ББЛ А ГРУПА-МЪЖЕ, ИЗТОК, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ББЛ А ГРУПА-МЪЖЕ, ИЗТОК, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ А група
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи