Станимир Маринов: Моето желание да играя бе по-силно от това на треньора да не ме пуска


Станимир Маринов: Моето желание да играя бе по-силно от това на треньора да не ме пуска
(Сн: balkan-basket.com)
12-03-2021 09:14 | Мария Маринова, пратеник на BGbasket.com в Панагюрище | BGbasket.com

Гардът на Балкан Станимир Маринов се завърна на паркета след пет месеца и половина извън терена. Баскетболистът игра 11 минути в четвъртфинала за Купата на България срещу Черноморец и реализира една тройка по време на престоя си на игрището.

 

"Все още ми е доста дискомфортно. Не мога да вляза в ритъма на мачовете. Но за мен беше важно да опитам атмосферата от играта. Вече постепенно ще навлизам в ритъм", заяви Маринов за BGbasket.com.

 

Йовица Арсич бе скептичен за ранното включване на Станимир, тъй като още не е напълно готов, но гардът обясни: "Явно моето желание е било по-голямо от неговото да не ме пуска. Важно бе за мен да запиша дори малко минути, защото с всеки мач, в който не играя, ще става все по-трудно за мен."

 

"Балансиран е отборът, гардовата линия се справя в двете фази на играта, силни сме и в подкошието. Мисля, че сме доста добър конкурент на всички отбори. Гоним възможно най-добро класиране за ФИБА Къп и искаме разбира се, да спечелим другите два турнира, в които играем," отбеляза Маринов за класата и амбициите на Балкан.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа на България 2021
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи