Левски Лукойл стигна с лекота до полуфиналите за Купата


Левски Лукойл стигна с лекота до полуфиналите за Купата
(сн. БФБ)
12-03-2021 18:37 | Мария Маринова, пратеник на BGbasket.com в Панагюрище

Левски Лукойл се класира без особени проблеми на полуфиналите в турнира за Купата на България при мъжете. В първия мач днес в „Арена Асарел“ в Панагюрище отборът от София отстрани Спартак Плевен със 101:62, като водеше убедително от самото начало.

 

За символичните домакини в игра се завърнаха Данило Тасич и Чавдар Костов, като тимът все още е в очакване на новия си американски гард Рейкуон Мичъл. Александър Дяковски пък не можеше да разчита на контузения Николай Маринов.

 

Последният полуфиналист ще бъде определен по-късно днес, когато един срещу друг се изправят Берое и Ямбол. Победителят от двубоя ще срещне именно отбора на Константин Папазов в следващата фаза. Другият полуфинал противопоставя Рилски спортист и Балкан.

 

Левски Лукойл започна с нетипична стартова петица, като сред титулярите бе и младият Константин Тошков. След размяна на кошове в самото начало, столичният тим взе инициативата. Воден от Христо Захариев и Кийт Бенсън, той започна да трупа разлика и след десет минути игра вече водеше с 28:16, докато почти всички точки на съперника до момента бяха дело на Мартин Маринов и Горан Остоич.

 

Баскетболистите на Константин Папазов започнаха втория период със серия от 12:0. Те имаха предимство в подкошието, правеха по-малко пропуски, а и в комбинация с грешките на Спартак, на почивката се откъснаха с най-голямата разлика в своя полза до момента – 57:29.

 

Още в началото на второто полувреме авансът на Левски Лукойл надхвърли 30 точки. Като цяло обаче резултатността в мача падна доста и преди последната четвърт тимът водеше със 72:42.


Заключителните минути също бяха сравнително равностойни, като настоящият носител на трофея нямаше проблем да поддържа солидна преднина и да спечели убедително. Заради натрупани нарушения срещата не завърши Мартин Маринов.

 

Кийт Бенсън се отчете с 20 точки и 10 борби за победителите, а общо петима завършиха с двуцифрен актив. 17 точки и 5 асистенции добави Христо Захариев, а 13 вкара Венцислав Петков.

 

За Спартак Любен Пасков има 10 точки, а с 9 завърши Мартин Маринов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Левски Лукойл, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи