Любомир Минчев: Има още горчилка да изгълтаме до края на сезона


Любомир Минчев: Има още горчилка да изгълтаме до края на сезона
(сн: БФБ)
12-03-2021 23:17 | Мария Маринова, пратеник на BGbasket.com в Панагюрище

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев коментира поражението от Ямбол на четвъртфинал за Купата на България, като отбеляза, че съперникът е отбелязал доста повече точки, отколкото вкарва по принцип.


"Слаба защита, слаба транзиция в защита. Това са нещата, които оказаха влияние през второто полувреме. Отделно, не мога да не отбележа по-високият процент стрелба, който имаше отборът на Ямбол. Те днес вкараха 20 точки повече, отколкото по принцип вкарват през сезона," коментира Минчев.

 

"Няма как да търсим постоянство в момента, нито ние, нито другите отбори. Има контузии, няма тренировъчен процес, но това са нормални неща, не е оправдание. Ники Стоянов още две седмици вероятно ще почива, не трябва да се натоварва, има проблеми с коляното. Не сметнахме, че е необходимо да стисне зъби и да играе, защото може да стане още по-сериозна контузията. Станислав Ваклинов го направи, но при него травмата не може да се усложни по този начин," допълни наставникът.

 

Какво може да промени Берое до края на сезона? "Нищо не можем да променим като селекция. Искам само да сме здрави и да имаме време да тренираме. От големия брой мачове, сгъстения цикъл, не може да се тренира. Това е. ОК, издънили сме се, продължаваме. Има още горчилка да изгълтаме до края на сезона," завърши Минчев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа на България 2021
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи