Иван Лилов: С 98 точки можем да победим и Левски


Иван Лилов: С 98 точки можем да победим и Левски
(сн: БФБ)
12-03-2021 22:43 | Мария Маринова, пратеник на BGbasket.com в Панагюрище

Иван Лилов за пореден мач бе лидерът на Ямбол и изведе своите до победа над Берое в четвъртфинален мач за Купата на България.


"Спечелихме с отборна игра в нападение и много кошове. Победата дойде от нападението, защитата ни не се получи, надвкарвахме се. Вкарахме и много ключови тройки през второто полувреме, което ги пречупи. Ерик МакГил пое отговорност във важни моменти накрая също," обясни Лилов.

 

Гардът сподели, че още при жребият Ямбол е имал късмет и е вярвал, че може да отстрани Берое: "Абсолютно си вярвахме, победихме ги в Стара Загора, затова се радвахме, когато ни се паднаха за съперник, защото срещу останалите отбори от Топ 4 нямахме победа. И преди мача вярвахме, че имаме сили, и го показахме на терена."

 

Срещу съперника на полуфинал Ямбол няма такава добра успеваемост, но Лилов смята, че има вариант за успех: "Със сигурност ще повлияе и умората при нас, Левски така да се каже имаха по-лесен мач, а ние имахме много труден мач, до края играхме основните играчи. Но е Купа, ако пазим този ритъм от тройката и вкараме 98 точки, мисля, че можем да победим."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа на България 2021
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи