Четвърти пореден финал за Левски Лукойл на Купата


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: BGbasket.com)

13-03-2021 21:40 | Мария Маринова, пратеник на BGbasket.com в Панагюрище

Левски Лукойл се класира за финала в турнира за Купата на България при мъжете за четвърта поредна година. Столичният тим ще защитава трофея си от последните два сезона, след като тази вечер се наложи над Ямбол със 100:84 в „Арена Асарел“ в Панагюрище.

 

Двубоят бе доста оспорван до средата на втората четвърт, след което отборът от София натрупа разлика и не я изпусна до края, като най-сериозното му предимство бе при точките в подкошието. Извън групата за тима остана новото попълнение Рейкуон Мичъл.

 

Съперник на Левски Лукойл на финала ще бъде Рилски спортист, който по-рано днес надви убедително Балкан. За последно двата тима играха един срещу в решителния мач за Купата и през 2018 г., когато трофеят бе спечелен от състава от Самоков.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Венцислав Петков даде старт на мача с две бързи тройки и поддържаше аванс от няколко точки в следващите минути. Баскетболистите на Тони Дечев обаче вкараха 8 поред и поведоха за първи път в мача. Последва размяна на кошове, а след първата част те водеха с 26:24.

 

Вторият период започна с нова серия от обрати, като разликата се движеше в рамките на 2-3 точки. Минути по-късно на Данило Тасич и Уили Атууд получиха неспортсменски нарушения заради по-грубо съприкосновение под коша. Въпреки равностойното начало, Левски Лукойл направи серия от 19:1 и дръпна със 17 точки. Ямбол обаче успя да намали част от пасива си в края на полувремето и на почивката изоставаше с 42:53 след невероятна тройка със сирената почти през цялото игрище на Ерик МакГил.

 

След паузата баскетболистите на Константин Папазов поддържаха двуцифрен аванс, а преди решителната четвърт те водеха с 81:63.


Ситуацията не се промени и през заключителния период, в който символичните гости бяха без Иван Лилов. Авансът на Левски Лукойл достигна 28 точки и въпреки че Ямбол намали, до края столичният тим нямаше проблем да спечели убедително. В последните минути двамата старши треньори пуснаха в игра всички свои състезатели.

 

Кийт Бенсън бе над всички за победителите с 26 точки и 12 борби. Венцислав Петков вкара 14 точки, по 13 отбелязаха Христо Захариев (7 асистенции), Тайрон Брейзълтън и Чавдар Костов.


За съперника Ерик МакГил наниза 15 точки, по 12 имат Иван Лилов и Дарин Иванов, с 10 е Евгени Василев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Левски Лукойл, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи