Людмил Хаджисотиров: С агресивната си защита ги извадихме от ритъм


Людмил Хаджисотиров: С агресивната си защита ги извадихме от ритъм
(сн: BGbasket.com)
13-03-2021 19:23 | Мария Маринова, пратеник на BGbasket.com в Панагюрище

Людмил Хаджисотиров коментира успеха на своя Рилски спортист срещу Балкан в полуфиналите за Купа България. Ето анализа на старши треньора на самоковци пред BGbasket.com след убедителната победа:

 

„Излязохме адски мобилизирани и мотивирани за този мач. Двубоя с Балкан го загубихме в Ботевград, след това те изиграха силни мачове във ФИБА Къп и имаме респект към тях. Това е много силен отбор, ще бъде основен претендент за титлата, имат много добър и опитен треньор в лицето на Йовица Арсич, но мисля, че основно с агресивната си защита ги извадихме от ритъм. Общо за трета и четвърта част са вкарали 18 точки. 26/0 са от тройката, но имаха доста нелеки стрелби. След това не бяха в ритъм да вкарват. Ние играхме отборно в нападение – имаме 25 асистенции, движихме топката, постигнахме целите си, така че поздравявам отбора си за това нещо. Има някои неща, които може да се искат. Трябва да забравим този мач, да продължим да сме гладни и да се подготвяме за финала, независимо срещу кой отбор ще играем.

 

Изобщо не съм очаквал да стане такава разлика, защото Балкан е много класен отбор – уплътнен, с много силни българи и чужденци, както и много добър треньор. Радвам се, че нашият отбор игра добре и на първо място доста голяма част от резултата се дължи на това.

 

В другия полуфинал Левски Лукойл е видимо по-класният отбор, но Ямбол играха много добре в първия мач и въобще в последния месец работата на Тони Дечев си личи. Играят организирано, имат и система в защита, имат по двама души на пост. Като цяло смятам, че Левски е фаворит, но ние ще играем срещу който е по-добър и победи.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи