Тони Дечев: Следващата ни цел е победа над отбор от Топ 3


Тони Дечев: Следващата ни цел е победа над отбор от Топ 3
(сн: BGbasket.com)
13-03-2021 23:34 | Мария Мицова

Старши треньорът на Ямбол Тони Дечев сподели, че мястото на полуфинал към момента може би е било програма максимум за тима му, но тепърва ще се борят за победа над отбор от Топ 3 в класирането на НБЛ.

 

"Не ни се получи защитата на този турнир. Ние и вчера нищо не играхме в защита, но вчера надвкарвахме Берое. Предупредих момчетата, че нямаме шанс да се надвкарваме с Левски. Те отвориха добра разлика рано в мача, трагична защита в първото полувреме имахме. Когато един класен отбор вземе преднина, става трудно. Една от точките ни бе да стоим близо до тях, но не се получи въобще. Нямаше как без защита, опитахме всичко. Имаше някакво прегаряне, за някои момчета това е първи полуфинал, тайно се надявах да не се случи, но стана. Падна енергията, концентрацията, езикът на тялото на някои играчи ми подсказа, че няма да стане," коментира мача срещу Левски Лукойл Дечев.


Неговият център Андрей Иванов сподели, че той се чувства отговорен за поражението на полуфинала: "Андрей Иванов има това качество да се самокритикува, което е добре от една страна, когато човек има ясна представа каквои ска от себе си. Но трябва да знаеш и как да промениш нещата. Много бързо, когато не играе добре, му пада настроението и това му пречи. Понякога може само с едно действие да спечелиш мач."

 

"Съставът ни е пълен, дано няма контузии, болести, смятам, че имаме какво да надградим. Да речем, че това е била програма максимум до момента. Другата е Топ 6. И момчетата, и аз вярваме, че можем да победим отбор от Топ 3," завърши Тони Дечев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа на България 2021
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи