Златин Георгиев: Можем да се преборим и за титлата


Златин Георгиев: Можем да се преборим и за титлата
(сн. BGbasket.com)
15-03-2021 21:49 | Мария Маринова, пратеник на BGbasket.com в Панагюрище

Капитанът на Рилски спортист Златин Георгиев първи вдигна трофея Купа България в Панагюрище. Неговият отбор победи Левски Лукойл във финала на турнира, а ето какво каза той пред BGbasket.com след успеха:

 

„Много съм щастлив, играхме много добре през целия турнир – както играем от началото на годината – с агресия, отборно. Химията в отбора е страхотна. Затова заслужено спечелихме Купата.

 

Не съм очаквал чак такива категорични победи и в трите мача. Първо играхме с Пловдив, после с Балкан, който е много силен отбор, и накрая с Левски. Мисля, че и в трите мача бяхме доста категорични.

 

Мисля, че тази година сме много добри и може да се преборим за шампионска титла, но има още много мачове. Ако продължаваме да играем така, може и да стане."


Златин Георгиев коментира и предстоящите мачове във ФИБА Къп, както и възможността при победи в първите срещи, на четвъртфиналите Рилски спортист и Балкан да се изправят един срещу друг:

 

Отборът на Парма е доста силен, но в един мач мисля, че можем да се сборим. Каквото обаче стане. Мисля, че това, че сме стигнали дотам, е голям успех.

 

Ще бъде много интересно, ако два български отбора се изправят един срещу друг на такова ниво. Това ще е най-хубавото за българския баскетбол, също както класирането за европейското.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Златин Георгиев, Рилски спортист, Купа България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи